Virüsü durdrumak için yaratıcı düşünce ve ekip çalışmasını kullanın
Ekipler, Red Alert ekibinin temsilcileri tarafından markelenmiş kötü bir video izlemektedirler. Kendilerine, bilgisayar sistemlerinin korsanlarca ele geçirildiği söylenmiştir. Bu virüs, bilgisayar sistemlerini tamamen çökertebilmekte ve şirket bilgileriyle kişisel bilgileri sonsuz kadar silebilecek kapasitededir.
Her bir ekibe bir sandık verilmiş olup, 60 dakika içinde virüsü karantina altına alabilmek için bu sandık içindeki her bulmacayı çözmeleri istenmektedir. Bu video, hedeflerine ulaşmaları için onlara ipuçları sunmaktadır. Zaman başlamakta ve ekipler, altı çekmecedeki altı bulmaca serisini çözmeye başlamaktadırlar. Red Alert androidleri görev baında yardım için hazır bulunmaktadırlar ancak her yardımın bir bedeli vardır. Ekiplerden biri kendi sandığı içinde yer alan altı bulmacayı çözdükten sonra tek basamaklı bir kod belirmektedir.
Bu arad video, sandıklardaki tüm bulmacaların çözülmesi gerektiğini onlara hatırlatmakta ve bu sayede onlar da diğer ekiplere yardım etmek üzere geri dönmektedirler. Tüm bulmacalar tamamlandığında, ekipler her bir sandıktan elde ettikleri kodu alarak merkezi Red Alert küreciğine vermektedirler. Küreciğe kodu girerek, geri sayımı durdrumakta ve virüsü böylelikle karantina altına almaktadırlar./p>
Red Alert, eğlenceli ve herkesin katılımını sağlandığı bir ortamda takım çalışmasını ve problem çözme becerilerini geliştiren nefes kesici bir deneyimsel öğrenmeye dayalı bir oyundur. Heyecan verici teması ile sınırlı bir süre içinde gerçekleştirilecek olması, aktivitenin tamamına herkesin katılabilmesini sağlamaktadır. Takımlar, her bir bulmacayı çözmeye yönelik en iyi stratejilere birlikte karar verdiklerinden, yaratıcı düşünce becerilerini ve etkili iletişim özelliklerini de ortaya koymaktadırlar. Oyun ilerledikçe, ekip üyeleri birlikte çalışmayı çok daha iyi öğrenmektedirler. Birbirlerinin yeteneklerini takdir etmekte ve birey olarak ayrı ayrı becerilerinin takımın etkinliği için bir bütün olarak önemli olduğunun farkına varmaktadırlar. Her bir çekmecede karşılarına çıkan bulmacanın tamamlanmasıyla takım bağları kuvvetlenmekte ve bu sayede başarılarını da birlikte kutlamaktadırlar.
Bakmak ile görmek arasında büyük bir fark olduğunu öğrenmektedirler. Takımlar bir problemi çok daha farklı açılardan irdeleme yeteneğini geliştirmekte ve problemi çözmek için inovatif bir düşünme yöntemi geliştirmektedirler. Oyunun sonlarına doğru, bütün grubun faydasına oalcak şekilde ekipler diğer ekiplere yardımcı olduklarından, sadece kendi işleriyle uğraşma mentalitesinden ayrılmaktadırlar.