Chain Reaction ile tüm bariyerler yıkılıyor

2 Oca 2019 tarihinde Alexandra Pett tarafından yayınlanmıştır.

Özet

Yüksek seviyede motive olmuş ve zeki 30 kadar gruba takım kurma etkinliği tasarlamak ve bunu deneyimletmek amacıyla bir çalışma içerisine girdik. Her ne kadar aynı organizasyondan kişiler olsalar da, dünyanın öbür tarafında iki farklı lokasyonda çalışmaktaydılar. Bu coğrafi bölünmüşlük de grubun iletişim, dil ve kültürel bariyerler gibi sorunlarla karşı karşıya kalmalarına neden oluyordu. Ekip gelişimine yönelik sıkı bir haftalık eğitimi tamamlamak adına bir lokasyonda bir araya geliyorlardı. Grubun yapısı ve arzu edilen sonuçlar göz önünde bulundurulduğunda, Chain Reaction Table Topbu etkjinlik için biçilmiş kaftandı.

chain reaction table top

O gün neler oldu?

Katılımcılar odaya ilk girdiklerinde öncelikle oldukça şüpheli, yorgun ve konudan kopuk haldeydiler. Solo oyunculara ait bir odaydı. Neden bu etkinliğe katılacakları konusunda kafalarında soru işaretleri vardı. Bu tip bir reaksiyon bizim işimizde oldukça sık ratlanan bir durumdur. Neyle karşılaşacağımızı biliyoruz. Ve bunu nasıl çevireceğimizi de biliyoruz. Çalışmalıyız.

Her ekibe bir adet oyun paneli, bir takım fikir kartları ve çeşitli malzemeler verilmektedir. Ekiplerin görevi, bir kelebek odanın bir tarafında kanatlarını çırptığında diğer tarafta bir kasırga olacağını kanıtlamaktır.

Grup, kartlar üzerindeki çizimler hakkında tartışan ve kendi fikirlerini paylaşan ekiplere ayrılmış bulunmaktadır. Daha sonrasında bunlar, becerilerini, yaratıcılıklarını ve hassas çalışmalarını belli sayıda basit makineyi tasarlamaya, inşa etmeye ve test etmeye yönlendirilmektedir. Daha sonrasında her ekip, basit makinelerini bir araya getirmekte, ve herbirini test etmektedirler. Daha sonra kendi makineleriyle diğer ekibe katılmakta ve yeniden test etmektedirler. Her şeyin plana uygun şekilde ilerlediğini sağlamak adına etkili iletişimburadaki en önemli unsur olarak akrşımıza çıkmaktadır. Ekiipler daha sonrasında, fikirler ve bilgi birikimleri üzerinde işbirliği yaptıklarında, çok daha iyi makineler yaratabildiklerini fark etmiş bulunmaktadırlar.

Peki sonuç ne oldu?

Aktivite esnasında zaman ilerledikçe, bariyerlerin yok olduğunu onun yerini güümsemelerin ve enerjinin aldığını gördük. Grubun tamamı gerçekten çok büyük bir katılım sergiledi ve birbirleriyle çok iletişim kurdular. İki saat içerisinde tek bir takım olarak çalışabildiklerine şahit olduk. Mükemmel bir işbirliği sergilediler ve ilk kez çalışacak olan bir oldukça karmaşık bir Zincirleme Reaksiyon makinesi yarattılar. Grup, kendi gündelik çalışmaları üzerinde programın öngördüğü pozitif çıktılarla onaylanan yaratım ve geri bildirimden çok heyecanlanmıştı. Bu, eğlenceli bir ortamda deneyime dayalı öğrenme yönteminin gücünü gösteren bir diğer ispat niteliğini taşımaktaydı.

Tüm Örnek Çalışmalar