(Catalyst Global'in Orta Doğudaki ortağı) biz-eventsprogramını desteklemek amacıyla, popüler Flat Out Formula One ekip kurma aktivitesine bağışta bulunmuştur.
Bu Görev imkansız mıydı?
Okulun bahçesinde katılımcıları daha da teşvik etmek için Bridgestone F1 Yarış arabası park etmiş halde bulunurken, ekipler de kendilerine özgü hazırladığımız “başarıya yönelik” planları uygulayarak, kartondan kendi Flat Put F1 versiyonlarını ortaya çıkarmak için çalışmaktaydı.
Takım çalışmasının önemini vurgular şekilde, ister yapım, tasarım, süsleme ister araç ekibi olarak çalışmak istesinler her bir katılımcının bu projede ödüllendirici bir görevi bulunmaktaydı ve öğrenciler, her bir ekip üyesinin yaptığı katkının değerinin farkına varmayı öğrenmişlerdi.
Taahhüt ettikleri becerilerin, kaynak kullanımının ve kalite kontrol süreçlerinin test edilmesiyle, 160 öğrenci, Repton Grand Prix’isini kazanabilecek bir Formula One yarış arabasını yapmak üzere bir yarışa girişmişlerdi. Pit-stop mücadelelerin de yer aldığı bu atmosferde yarış zamanı gelip çatmıştı.
Sponsor bulma!
Yarıştan önceki gün öğrencilerden kendi seçmiş oldukları hayır kuruluşları için, sponsorlular bulma ve bağış toplama görevleri verilmişti. Katılımcılar arasında, Bridgestone, MBC Group, Du, Mars, House of Portier Racing, Homemakers UAE ve Pet’s Delight firmaları bulunmaktaydı.
Öğrenciler; aralarında, Make A Wish Foundation UAE, Quicken Trust, K9 Friends, Music for Hope ve Annos Africa, Kanser Araştırma ve The Manila Yardım Kuruluşunun bulunduğu bağışçılarından inanılmaz bir şekilde 30,000 Dirhem toplamışlardı.
Öğrencilerin kendilerine ait bir F1 arabası yapabildiklerini gördükten sonraki atmosfer nasıldı?
Öğrenciler, 1 araçları üzerindeki reklam alanlarının satılmasından ve seçmiş oldukları hayır kuruluşları için ekip sponsorluğu bulunmasından sorumlu oldukları için, bir gün öncesinde konseptten haberdarlardı. Ancak görevin boyutunu farkına varmamışlardı. Başlamaya hazır 17 ekiple etkinliği lanse ettiğimizde, ortada; bunun karmaşık bir görev olacağı fikrine eşlik eden oldukça gergin bir enerji durumu vardı.
Öğrenciler ne öğrendiler?
Öncelikle iknanın gücünü öğrendiler; öğrenciler kendi seçmiş oldukları hayır kuruluşlarını desteklemek adına sponsorları ikna etmek için çok çalışıyorlardı. İkinci öğrendikleri husus da; tüm ekibin kaynaklarını ve enerjisinin kullanımının kritik bir unsur olduğuydu. F1 arabalarının yarışa hazır olduğundan emin olmak için herkes üç saat boyunca meşgulken bir yandan da kaliteyi ve sıkı teslim süresini göz önünde bulundurmaları gerekmekteydi. Son olarak öğrendikleri de, yarış taktiklerini planlamanın önemi olmuştu. Kazanan ekip uygulama süresini çok iyi kullanmış ve temel anlamda gerekli provalarını yapmışlardı, bazıları ise bunu şansa bırakmıştı.
Arabayı bir araya getirme süreci gerçek anlamda neye benziyordu?
Ekipler, her bir plan üzerinde, Flat Out Cars parçaları bulunan sekiz adet plan almışlardı. Tüm ölçülerin doğru olduğundan emin olarak bunlar beş adet büyük karton üzerine aktarmaları ve sonrasında da bu parçaları kesmeleri gerekmekteydi. Bunlar bir dizi detaylı aşama izlenerek birleştirilmekteydi. Daha sonra arabalarının süsleme ve marka çalışmasını yapmak durumundaydılar. Bu görev disiplin ve adanmışlık gerektirmekteydi ve öğrenciler de bir yandan eğlenirken diğer yandan da gayretli bir şekilde çalışmakta ve yaptıkları işi çok ciddiye almaktaydılar.
Ekip kurma etkinliğinin Birleşik Arap Emirlikleri gibi farklı bir ülkedeki önemi neydi?
Ekip kurma etkinlikleri iletişimin geliştirilmesine, kültürel bariyerler arasında bir köprü oluşturulmasına ve ortak hedefler oluşturulmasına yardımcı olmaktadır. Günümüz çalışma ortamında, çalışanlardan maksimum verimin alınması oldukça önemli bir husus olup, etkili ekip kurma etkinliği programları insanların performansını arttırmanın bir yolu olarak karşımıza çıkmaktadır. Repton School’daki Geleceğin Liderleri için bu etkinlik; birlikte çok çalıştıklarında imkansız gibi görünen her şeyin gerçekleştirilebileceğine dair önemli bir ders niteliğini taşımaktaydı!